Ο Ελ Κααμπί σκότωσε τη Φιορεντίνα στην παράταση (1-0) και του έδωσε το ευρωπαϊκό!

Ο Ελ Κααμπί σκότωσε τη Φιορεντίνα στην παράταση (1-0) και του έδωσε το ευρωπαϊκό!

Τι βραδιά για τον Ολυμπιακό! Έναν χρόνο πριν κλείσει τα 100 του χρόνια, «έγραψε» την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του! «Λύγισε» τη Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον killer, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, να τον χρίζει στην παράταση, την πρώτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Κι όμως, το έπος του Ολυμπιακού στο Europa Conference League ολοκληρώθηκε! Μπροστά σε τουλάχιστον 20.000 οπαδούς του, βρήκε τον τρόπο στη Νέα Φιλαδέλφεια και υποχρέωσε τη Φιορεντίνα να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι (29/05, 1-0), από δεύτερο σερί τελικό!

Ο αρχισκόρερ των Πειραιωτών, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, βρήκε τον τρόπο και σκόραρε στο 116′ της παράτασης, χαρίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο διοργάνωσης της UEFA για ελληνικό σύλλογο στην ιστορία, στον Ολυμπιακό!

Δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού μετά το Europa League με τη Σεβίλλη του 2023, σηκώνει και το Europa Conference League το 2024!

Μοναδικές εικόνες μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να γνωρίζουν την αποθέωση, για αυτήν την ιστορική στιγμή, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο!