Άμυνα καλύτερη και από… επίθεση για τον ΠΑΟΚ αλλά το πρώτο βήμα έγινε

Αλλάξτε τους θέση: Με τους Κουλιεράκη (2 γκολ) και Εκόνγκ να σκοράρουν και τα τρία τέρματα των «ασπρόμαυρων» ο ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη νίκη με 3-2 έναντι της Μπόρατς Μπάνια Λούκα και την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύει στη Βοσνία για να τελειώσει την πρόκριση!

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ριχνόταν στην πρώτη επίσημη μάχη της σεζόν και δη ευρωπαϊκή για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στη Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Αν και οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν κάπως «μουδιασμένα» το παιχνίδι ενδεικτικό της καλοκαιρινής περιόδου και της κόπωσης από την προετοιμασία, εντούτοις βρήκαν γκολ στην πρώτη τους ουσιαστικά επίσκεψη στα αντίπαλα «καρέ» με τον Κουλιεράκη να εκτελεί τον Σισκόφσκι στο 17’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τόμας Μουργκ.

Ωστόσο το προβάδισμα του ΠΑΟΚ διατηρήθηκε μόλις για τέσσερα λεπτά, με τον Κουλιεράκη να μετατρέπεται από ωραίο σε… μοιραίο, κάνοντας μία αδιανόητη παράβαση πέναλτι, το οποίο ο Ερέρα εκτέλεσε εύστοχα στο 21’ κάνοντας το 1-1 για την Μπάνια Λούκα.

Όμως, ο ΠΑΟΚ είχε απάντηση και πάλι… με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στον «ουρανό» της εστίας του Σισκόφσκι κάνοντας το 3-2 στο 39’. Με τους Βόσνιους και πάλι να αντιδρούν λίγα λεπτά μετά με τον Κουλάσιν να «χτυπά» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου για το 2-2. Ένα ημίχρονο ξέφρενο, όπου κάθε τελική κατέληγε στα δίχτυα, εξέλιξη διόλου τιμητική για τις δύο άμυνες και δη εκείνη του πρωταθλητή Ελλάδας, ΠΑΟΚ.

Με «το καλημέρα» το δεύτερο ημίχρονο έφερε νέο γκολ για τους «Ασπρόμαυρους» να βρίσκουν δίχτυα με τον έτερο αμυντικό, Τροοστ-Εκόνγκ να «μιμείται» τον παρτενέρ του στο 51’.

Από το 17 έως στο 52’ σημειώθηκαν και τα πέντε τέρματα της αναμέτρησης, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει αλλαγές στη συνέχει προκειμένου να «φρεσκάρει» την ομάδα του και το 3-2 να μένει σχετικά άκοπα μέχρι το τέλος. Η αλήθεια είναι πως οι Θεσσαλονικείς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, ούτε όμως απείλησαν με τον Μαντί Καμαρά να πραγματοποιεί και το επίσημο ντεμπούτο του με τα «ασπρόμαυρα» μπαίνοντας στο 69’ στη θέση του Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση. Θα πρέπει να ταξιδέψει λίγο πιο συγκεντρωμένος στη Βοσνία (31/07) την προσεχή εβδομάδα για τη ρεβάνς, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (69’ Καμαρά), Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (69’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (69’ Σαμάτα).

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (M. Πουζίγκατσα): Σισκόφσκι, Κβζριτς (72’ Χρέλια), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Σκόρουπ (85’ Βράνιες), Γκράχοβατς, Κουλάσιν, Σάβιτς, Βούκοβιτς (89’ Τσάβιτς), Λούκιτς (89’ Xάσουκιτς).