ΠΑΟΚ – ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η έλλειψη συγκέντρωσης και τα “βαριά” πόδια των παικτών τους κόστισαν μια πρόωρη πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έκαναν την πρεμιέρα τους στην Ευρώπη για τη νέα σεζόν, μετρώντας νίκες στα πρώτα τους παιχνίδια, επιτυγχάνοντας το 3/3. Παρά το θετικό αποτέλεσμα, οι φίλαθλοι των ομάδων έμειναν με ανάμεικτα συναισθήματα.

Αν και οι ελληνικοί σύλλογοι ξεκίνησαν δυναμικά και πέτυχαν σημαντικές νίκες, οι εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια των αγώνων ήταν ασυνεπείς. Οι ομάδες παρουσίασαν δύο διαφορετικά “πρόσωπα” μέσα στο γήπεδο, με στιγμές εξαιρετικής απόδοσης να εναλλάσσονται με περιόδους αδυναμίας και λαθών. Αυτή η αστάθεια δημιούργησε απογοήτευση και ανησυχία στους οπαδούς, παρά τις νίκες.

Από την Τούμπα, στην OPAP Arena, μέχρι και το ΟΑΚΑ, υπήρχαν κάποια κοινά στοιχεία που καμία από τις ελληνικές ομάδες δεν κατάφερε να αποφύγει. Τα ρόστερ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι «βαριά», με τα αβίαστα λάθη να κάνουν την εμφάνιση τους και στα τρία γήπεδα. Οι νίκες ήρθαν, αλλά με μόλις ένα γκολ διαφορά, απέναντι σε ομάδες που η δυναμική τους, επιτρέπει να «ξεμπερδεύεις» με την υπόθεση πρόκριση, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

ΠΑΟΚ – Μπάνια Λούκα 3-2 (24/07)

ΑΕΚ – Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες 4-3 (24/07)

Παναθηναϊκός – Μπότεφ Πλόβντιβ 2-1 (25/07)


ΠΑΟΚ

Την ευρωπαϊκή… αυλαία άνοιξε ο «Δικέφαλος του Βορρά», υποδεχόμενος στη Θεσσαλονίκη την Μπάνια Λούκα. Αν και ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση με τον Κουλιεράκη να ανοίγει από νωρίς, στο 17ο λεπτό, το σκορ με υπέροχη κεφαλιά. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα όμως ο ίδιος ποδοσφαιριστής, υπέπεσε σε ένα σπάνιο σφάλμα, παραχωρώντας απλόχερα ένα «χαζό» πέναλτι στους Βόσνιους.

Ο Κοτάρσκι έκανε την έξοδο και συγκρούστηκε με τον Έλληνα διεθνή, ο οποίος άθελα του, του πήρε την μπάλα με τα χέρια και έδωσε την ευκαιρία στη Μπάνια Λούκα να ισοφαρίσει.

ΑΕΚ

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η Ένωση είχε το ευκολότερο έργο, απέναντι στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες από την Ανδόρα. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν «ρόδινα» στην OPAP Arena, με τον δείκτη του σκορ να έχει φτάσει με σχετική άνεση στο 4-0.

Όλα όμως άλλαξαν στο 65ο λεπτό, όταν οι Βίντα – Στρακόσια δεν συνεννοήθηκαν καλά, με τον Κροάτη να κρεμάει με «άπιαστη» κεφαλιά τον συμπαίκτη του για το 4-1.

Ακόμη και εκεί όμως το θετικό κλίμα στη Φιλαδέλφεια δεν άλλαξε, με ολόκληρο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του Βίντα, για να τον εμψυχώσει.

Στο 78ο λεπτό, ο Στρακόσια μετά από ένα κακό κοντρόλ, επιχείρησε να διορθώσει το λάθος του με τάκλιν, όμως τελικά έκανε πέναλτι στον επιθετικό της Ίντερ, που μείωσε σε 4-2.

Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» έδειξαν ένα αρκετά καλό πρόσωπο απέναντι στην Μπότεφ, καθώς από το ημίχρονο είχαν ήδη πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ιδανική για το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο.

Οι Βούλγαροι ανέβασαν «στροφές» και έγιναν πιο απειλητικοί. Όμως το γκολ που βρήκαν, δεν προήλθε από μία δική τους επιθετική ανάπτυξη.

Ο Βιλένα στη μεσαία γραμμή δεν υπολόγισε σωστά την πάσα του, με τους επιθετικούς της Μπότεφ να κλέβουν την μπάλα και να «ξεχύνονται» στην αντεπίθεση, μειώνοντας στο 71ο λεπτό σε 2-1.

Και οι τρεις ελληνικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να σκέφτονται από το πρώτο παιχνίδι, τον επόμενο τους αντίπαλο, όμως η αφέλεια που παρουσίασαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, δεν τους επιτρέπει να δείξουν άλλα σημάδια χαλάρωσης. Το πρώτο καμπανάκι… χτύπησε.