O ΠΑΟΚ «λύγισε» την Μπάνια Λούκα και έκανε το πρώτο βήμα για να παίξει στο Champions League! Και τώρα… Μάλμε

Με το βλέμμα να ταξιδεύει και στο Μάλμε της Σουηδίας, ο ΠΑΟΚ, ήταν σοβαρός και έπαιξε όσο χρειαζόταν για να ξεπεράσει το πονηρό εμπόδιο της Μπόρατς Μπάνια Λούκα με τον Τόμας Μουργκ να σημειώνει το «χρυσό» γκολ στο 25’! Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου ο «Δικέφαλος του Βορρά»!

Δίχως διάθεση για αστεία, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Βοσνία με σκοπό να «σφραγίσει» την πρόκριση και να αποδείξει πως είναι η καλύτερη ομάδα. Και έτσι συνέβη, καθώς η προειδοποίηση (και πάλι) του Κουλιεράκη στο 14’ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Σισκόβσκι δεν φαίνεται πως ήχησε στα αυτιά των παικτών της Μπόρατς Μπάνια Λούκα, με αποτέλεσμα, ο Τόμας Μουργκ στο 25’ να παραβιάσει την εστία του τερματοφύλακα των Βόσνιων για να παραδώσει το πολύτιμο προβάδισμα στην ομάδα του. Σε μία φάση πάντως που ο Αυστριακός χτύπησε. Ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα που του έδωσε η αντίπαλός του και με τον Αυστριακό και πάλι στο 36’ είχε μία ακόμη πολύ καλή στιγμή για να πάρει αέρα δύο τερμάτων, όμως το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε ο Μουργκ πέρασε λίγο έξω. Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τάισον ήταν ο ποδοσφαιριστής που άγγιξε το γκολ για τον Δικέφαλο, με τον Βραζιλιάνο να επιχειρεί σουτάρα που εξουδετέρωσε με υπερένταση ο κίπερ των Βόσνιων. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν περισσότερο κινητικοί στον αγωνιστικό χώρο και αναζητούσαν χώρους που θα τους προσέφεραν το 2-0. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού, το οποίο δεν διεκδικούσε και δάφνες θεαματικότητας.

Είχε από ώρα φανεί πως το μυαλό του ΠΑΟΚ ταξίδευε πλέον στο Μάλμε και τη Σουηδία, εκεί όπου οι παίκτες του Λουτσέσκου θα συναντήσουν το δεύτερο εμπόδιο στο δρόμο για τη συμμετοχή στο League Stage του Champions Leauge. Το ραντεβού μεταξύ των ομάδων θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μ. Πουζίγκατσα): Σισκόβσκι, Κρβζιτς (68’ Tσάβιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Γκράχοβατς, Σκόρουπ (57’ Χρέλια), Σάβιτς (57’ Βράνιες), Κουλάσιν, Βούκοβιτς, Λούκιτς (79’ Μάρτσετιτς).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Βιεϊρίνια), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ (62’ Ζίβκοβιτς), Τάισον (61’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (71’ Καμαρά), Μπράντον (72’ Σαμάτα).