Μία από τα ίδια πάλι ο ΠΑΟΚ: Με buzzer beatter δέχτηκε την ισοφάριση και κατέρρευσε στην παράταση

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρόκριση στα χέρια του. Χρειαζόταν μόνο να αντέξει για μία ακόμη φάση. Αν μπορούσε να απομακρύνουν την μπάλα και να τελειώσει το παιχνίδι, θα είχε κερδίσει. Ωστόσο, το 3-3 στο 95ο λεπτό άλλαξε τα πάντα και η ομάδα κατέρρευσε. Τελικά, έχασε με 4-3 στην παράταση από τη Μάλμε και δεν κατάφερε να προκριθεί στα Play Offs του Champions League.

Πραγματικά κρίμα, ήταν απίστευτο παιχνίδι με απρόβλεπτη εξέλιξη. Ο ΠΑΟΚ είχε όλες τις δυνατότητες να αποκλείσει τη Μάλμε. Ήταν μια ανάσα μακριά από την πρόκριση, αλλά στο τέλος, μετά από 120 λεπτά αγώνα, κατέρρευσε και έχασε με 4-3, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να προκριθεί στα Play Offs του Champions League.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

Μόλις στο 10’, ο Γιάνσον με κεφαλιά πάσα από πλάγιο, δίνει στον Νανάσι που κάνει το 1-0 για τη Μάλμε.

Όμως, ο ΠΑΟΚ έδειξε την ψυχραιμία που χρειαζόταν μετά από ένα γρήγορο τέρμα που δέχτηκε. Έτσι, στο  21΄ ο Τάισον μετά από στημένη φάση και απευθείας εκτέλεση κάνει το 1-1.

Η υπέροχη εκτέλεσή του αναπτέρωσε το ηθικό του «δικέφαλου του Βορρά», που πήρε την κατοχή και πίεζε τους Σουηδούς. Μάλιστα, στο 28΄, ο Μπράντον Τόμας είχε την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ελληνική ομάδα, όμως η αντίδραση του Νταλίν δεν του έκανε τη χάρη.

Επεισοδιακά τα τελευταία λεπτά πριν το ημίχρονο, με τρία γκολ μέσα σε 5 λεπτά!

Στο 44΄, ο Κουλιεράκης με ένα ευθύβολο σουτ με το αριστερό από μεγάλη απόσταση στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και προσφέρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά highlights της αναμέτρησης.

Η απάντηση της Μάλμε ήρθε ένα λεπτό αργότερα για το 2-2 με τον Νανάσι να εκτελεί τον Κοτάρσκι με τον ίδιο τρόπο, όπως με το 1-0.

Ο αρχηγός Ζίβκοβιτς δε θα το άφηνε έτσι. Στο 45΄+4 με σουτ από τη δεξιά πλευρά βάζει τον ΠΑΟΚ πάλι μπροστά στο σκορ και στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 3-2.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε θετικά για τον ΠΑΟΚ με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να κάνει αναγκαστική αλλαγή τον Τάισον και στη θέση του να μπαίνει ο Μουργκ, ο οποίος στο 58΄ βρίσκει το δοκάρι του Νταλίν ύστερα από προβολή από κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα άλλη μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μπράντον Τόμας να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα έξω από το τέρμα.

Έχοντας επαναπαυθεί με το αποτέλεσμα και τα λεπτά που οδηγούσαν προς τη λήξη της αναμέτρησης, ήρθε η ευκαιρία για τη Μάλμε. Ο Κοτάρσκι προέβη σε απίθανη διπλή απόκρουση, στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον γκολκίπερ να μη μπορεί να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, αφού μετά από άστοχη απομάκρυνση του Καμαρά πάνω στον Ζέτερστρομ η μπάλα πέρασε τη γραμμή για το 3-3. Με buzzer beater, λοιπόν, οι Σουηδοί στέλνουν το ματς στην παράταση.

Η Μάλμε, έχοντας το μομέντουμ από τη φοβερή επιστροφή της μετά από ένα ημίχρονο, στο πρώτο μέρος της παράτασης είχε τον πρώτο λόγο. Στο 99΄μετά από μια εξαιρετική κάθετη στον Κρίστιανσεν, που άδειασε τον Κροάτη γκολκίπερ, κάνει το 4-3 για τους φιλοξενούμενους.

Στο 104΄, ο Αλί προσπάθησε με ένα δυνατό σουτ από τα αριστερά να εξασφαλίσει την πρόκριση, με τον Κοτάρσκι να του στερεί την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, η Μάλμε συνέχισε να πιέζει την ελληνική άμυνα, έχοντας μάλιστα διπλή ευκαιρία με δοκάρι στο 108΄, που δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Ένας πολύ έντονος αγώνας με δυνατές μονομαχίες και πολλά γκολ, με ανατροπή στην ανατροπή και τον ΠΑΟΚ να μη μπορεί να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, που θα τον οδηγούσε για πρώτη φορά στην ιστορία του 180 λεπτά μακριά από τους ομίλους του Champions League.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Για τον ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόγεφ (Σβαμπ 73΄), Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ 73΄), Τάισον (Μουργκ 49΄, Τισουντάλι 102΄), Κωνσταντέλιας (Βιεϊρίνια (85΄), Τόμας (Τσάλοφ 73΄).

Για τη Μάλμε: Νταλίν, Μπουσανέλο, Ζέτερστρομ, Γιάνσον, Λάρσεν (Όλσον 114΄), Νανάσιν (Κρίστιανσεν 79΄) , Γιόνσεν, Πένια (Μπεργκ 106΄), Ρικς (Μπολίν 59΄), Μποτχάιμ (Αλί 88΄), Τελίν (Ρόσλερ 114΄).