Άνετα, εύκολα, με δύο νίκες ο ΠΑΟΚ στο Europa League

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ιρλανδία με στόχο να νικήσει το μυαλό του, ώστε να μην χαλαρώσει παρασυρόμενος από την άνεση του πρώτου ματς, έδειξε επαγγελματισμό, κερδίσε ξανά τη Σάμροκ, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του, σκόραρε μέσα σε 10 λεπτά, έδωσε χαρά στον κόσμο του και αποχαιρετήσε τον ΚωνσταντίνοΚουλιεράκη, όπως αξίζει και στους δύο.

Οι πιστοί Θεσσαλονικείς μετέτρεψαν το Στάδιο Ταλάγκτ σε… δεύτερη Τούμπα και οι παίκτες παίρνουν το μήνυμα και είναι κυρίαρχοι ήδη από το ξεκίνημα. Ο Γερμανός τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Λέον Πιχλς, πρωταγωνίστησε γιατί κράτησε το μηδέν για τη Σάμροκ. Οι Ντεσπότοφ και Μουργκ εντός δύο λεπτών (5΄ και 6΄ αντίστοιχα) απείλησαν, πρώτα ο Βούλγαρος εξτρέμ με πλασέ εξτρέμ και αμέσως μετά την κεφαλιά του Αυστριακού. Οι δυό τους πρωταγωνίστησαν 5΄ λεπτά αργότερα στην μεγαλύτερη ευκαιρία τους, αφού μετά από κλέψιμο του τελευταίου, τόσο ο Ζίβκοβιτς, όσο και ο Ντεσπότοφ, είδαν ξανά τον τερματοφύλακα των Ιρλανδών να τους αρνείται το γκολ.

Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους συνέβη στο 53΄ με το απευθείας φάουλ του Κάναβαγκ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι με δυσκολία. Εντός δέκα λεπτών οι πρωταθλητές Ελλάδας καταφέρνουν αυτό το οποίο δικαιούνταν, βάσει απόδοσης: σκοράρουν με τον Οζντόεφ (64΄) ύστερα από ασίστ του Ζίβκοβιτς, ο οποίος στην αρχή της φάσης είχε νικηθεί ξανά από τον Πιχλς και με τον Ντεσπότοφ (75΄), μετά από κάθετι του Σβαμπ – ο αρχηγός αντικατέστησε τον σκόρερ του πρώτου γκολ τέσσερα λεπτά πριν. Ντεσπότοφ (84΄) και Τάισον (86’) και ξανά Ντεσπότοφ (90΄) πραγματοποιούν τελικές εκ νέου, ο Πιχλς, όμως δηλώνει ξανά παρών, ολοκληρώνοντας το προσωπικό ρεσιτάλ αποκρούσεων στο ματς. Ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στο League Stage του Europa League.

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Σάμροκ Ρόβερς (Στ. Μπράντλι): Πιχλς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο, Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο’Νιλ (65΄ Νόουναν), Ο’Σάλιβαν Μπερνς (64΄ Φαρούτζια), Μπάιρν, ΜακΝάλτι (65΄ Μπουρκ)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ (71΄ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (71΄ Τάισον), Ζίβκοβιτς (71΄ Κωνσταντέλιας), Τισουντάλι (71΄ Τσάλοφ)