Champions League… όνειρο: Με ανατροπή η Λίβερπουλ, εννέα έβαλε η Μπάγερν, Μόντριτς από τα παλιά!

Τα δύο πρώτα αποτελέσματα του Champions League: «Ιστορικό» αποτέλεσμα για Βίλα, δέχθηκε… γκολ η Γιουβέντους

Άνετη επικράτηση για τη Γιουβέντους που δέχθηκε… επιτέλους γκολ φέτος, «ιστορικό» αποτέλεσμα για την Άστον Βίλα απέναντι στη Γιανγκ Μπόις. Δύο εύκολες και «καθαρές» νίκες, στα δύο πρώτα παιχνίδια της νέας «εποχής» του Champions League.

Το Champions League επέστρεψε! Είναι εδώ. Και τα δύο πρώτα του παιχνίδια, με το νέο format, αισίως ολοκληρώθηκαν.

Και η αλήθεια είναι πως παρότι είχαμε επτά γκολ, δεν παρακολουθήσαμε κάποιο ιδιαίτερο θέαμα. Και αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην Άστον Βίλα και τη Γιουβέντους. Διότι αμφότερες ήταν εξαιρετικές και κατάφεραν να επιβληθούν με χαρακτηριστική ευκολία, 3-0 και 3-1 αντίστοιχα των Γιανγκ Μπόις και Αϊντχόφεν.

Το πρώτο γκολ της νέας «εποχής» σημειώθηκε από τη «Γηραιά Κυρία», με τον Γιλντίζ να σκοράρει με απίθανο πλασέ και να πετυχαίνει γκολ στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση. Όπως ακριβώς δηλαδή, είχε συμβεί τόσο στη Serie A, όσο και στο Κύπελλο Ιταλίας.

Ο ΜακΚένι έκανε το 2-0 στο 27ο λεπτό, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε μετά από ασίστ του Βλάχοβιτς, ο Γκονζάλες στο 51’. Δεν δέχθηκε φάσεις η γηπεδούχος, αλλά το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Σαϊμπάρι, στην τελευταία φάση του ματς. Και κάπως έτσι, η Γιουβέντους δέχθηκε γκολ για πρώτη φορά φέτος!

Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα επικράτησε με 3-0 της Γιανγκ Μπόις, στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 41 χρόνια. Και η υπόθεση – νίκη «κλείδωσε» με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο Τίλεμανς άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, για να έρθει ο Ράμσεϊ στο 38’ και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ με συνοπτικές διαδικασίες.

Σκόραραν άλλες δύο φορές οι Άγγλοι με Γουότκινς και Ντουράν, αλλά ο VAR παρενέβη και δεν μέτρησε τα γκολ τους. Δεν συνέβη το ίδιο όμως με το γκολ του Ονάνα, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!

Ιδανικό ξεκίνημα για Βίλα και Γιουβέντους λοιπόν, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στην ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Champions League!

Εντυπωσιακά ματς στην πρώτη ημέρα του «νέου» Champions League, 21 γκολ, μεγάλες νίκες, κορυφαία εμφάνιση από την Μπάγερν Μονάχου! Και είμαστε μόνο στην αρχή…

Εννέα γκολ η Μπάγερν Μονάχου, «έγραψε» ιστορία ο Χάρι Κέιν, κάνει… ασίστ ακόμα ο Λούκα Μόντριτς, κέρδισε με ανατροπή τη Μίλαν η Λίβερπουλ!

Φοβερή η πρώτη ημέρα του «νέου» Champions League, με 21 γκολ σε τέσσερις, βραδινές αναμετρήσεις.

Τι ακριβώς συνέβη λοιπόν;

Το ταξίδι της Λίβερπουλ στο Μιλάνο κατέληξε με χαμόγελα (1-2), παρά το απρόσμενο γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Πούλισικ για τη Μίλαν, από λάθος του Τσιμίκα, μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Κονατέ ισοφαρίζει και πριν την ανάπαυλα ο Φαν Ντάικ έκανε το 1-2, με ασίστ του Έλληνα αμυντικού. Και σαν να μην έφτανε η ανατροπή, οι «ροσονέρι» έχασαν τον βασικό τους τερματοφύλακα Μενιάν στο 51΄, τη θέση του οποίου πήρε ο άπειρος 19χρονος Τοριάνι. Τα σπουδαίο «διπλό» των «Reds» σφραγίστηκε με το ντεμπούτο του Φεντερίκο Κιέζα λίγο πριν το φινάλε.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, μόνο η λήξη του αγώνα μπορούσε να σταματήσει τη Μπάγερν Μονάχου από το να σκοράρει. Πρωτοφανές το τελικό 9-2 στην «Αλιάνζ Αρένα» σε Champions League, με εννέα τέρματα για τους Βαυαρούς, καρέ τερμάτων για τον Κέιν, τα τρία εξ αυτών από πέναλτι, ντοπιέτα Ολίσε, , ένα ακυρωθέν γκολ και θα είχε και συνέχεια αν δε σφύριζε ο διαιτητής. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε κατάσταση σοκ, προσπαθούσε να σταματήσει τη βροχή τερμάτων μάταια.

Στο κατάμεστο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε απέναντι στη μαχητική Στουτγκάρδη και μέχρι το 46΄, δεν είχε καταφέρει να προηγηθεί. Αυτό έπαιξε το ρόλο, αφού με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Εμπαπέ πέτυχε ένα απίθανο τέρμα πραγματοποιώντας μια… τρελή κούρσα για  το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και στο 68΄ πέτυχαν την ισοφάριση με τον Ουντάβ με κεφαλιά σε κενή εστία. Κι ενώ όλα έδειχνα ότι οι Μαδριλένοι, όχι απλά δε θα πάρουν τη νίκη, αλλά μπορεί και να ηττηθούν, ο Μόντριτς έκανε τα μαγικά του, εκτελώντας κόρνερ και σέρβιρε όμορφα στον Ρούντιγκερ που με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Το τελικό 3-1 ήρθε από τον πάγκο και το «golden boy» των «μερένγκες», Έντρικ που έσπασε το ρεκόρ του Ραούλ και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ στη διοργάνωση.

Σε μία απόλυτα ισορροπημένη αναμέτρηση η Σπόρτινγκ κατάφερε να προηγηθεί στο 38΄ με τον Γιόκερες, που διανύει μια εξαιρετική σεζόν, ενώ η Λιλ έμεινε με 10 παίκτες πριν την ανάπαυλα. Το «τρίποντο» σφραγίστηκε στο 65΄, με το γκολ του Ντεμπάστ. Οι Γάλλοι ήταν ανήμποροι μπροστά στους γηπεδούχους που είχαν αριθμητική υπεροχή από νωρίς.

Συνοπτικά, όλα τα αποτελέσματα των βραδινών αναμετρήσεων του Champions League:

Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3

Μπάγερν Μονάχου – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 9-2

Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάρδη 3-1

Σπόρτινγκ Λισαβώνας – Λιλ 2-0