GP Σιγκαπούρης: FP1 – Ταχύτερος ο Leclerc

Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης. Δεύτερος ο Norris, τρίτος ο Sainz

Το σιρκουί πόλης στη Μαρίνα Μπέι υποδέχτηκε τις ομάδες και τους οδηγούς, με αραιή συννεφιά και πολύ ζέστη. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 31 βαθμούς Κελσίου και στους 39 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Με 4 ζώνες χρήσης DRS πλέον το GP Σιγκαπούρης, καθότι προστέθηκε νέα ζώνη χρήσης στην ευθεία, ανάμεσα στις στροφές “14” και “16”.

Mood “ψάχνουμε για αρχή τα όρια και τα πατήματα στην πίστα”

Το πρώτο δεκάλεπτο του FP1 ήταν κυρίως δεκάλεπτο αναγνώρισης των συνθηκών στην πίστα. Από την στροφή “3” έως την “8”, από την έξοδο της “10′ έως την “12” και από την “14” έως την “17”, το σιρκουί της Μάρινας Μπέι έχει περαστεί με καινούργια άσφαλτο. Με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου στην πρωτοπορία της κατάταξης ήταν ο Lando Norris, με χρόνο 1:33:903, με την μέση γόμα της Pirelli. 4 λεπτά μετά ο Βρετανός οδηγός της McLaren κατέβασε κατά 8 δέκατα την προσωπική του επίδοση.

Δύσκολο το ξεκίνημα στο GP Σιγκαπούρης για τον Sergio Perez. Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull έχασε το σημείο φρεναρίσματος στη στροφή “16” και κατέληξε στην μικρή έξοδο διαφυγής, η οποία βρίσκεται κάτω αριστερά από την μεγάλη ρόδα της Σιγκαπούρης. Στην επιστροφή του στην πίστα, ο Checo έκοψε τον γρήγορο ρυθμό του Oscar Piastri.

Μπήκε η μαλακή γόμα στο παιχνίδι και μετά το πάρτι ξεκίνησε

Ο πρώτος οδηγός που έβαλε την μαλακή γόμα της Pirelli (σ.σ. η C5 στο GP Σιγκαπούρης), ήταν ο Lando Norris. Στην πρώτη του προσπάθεια σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:32:1, παρότι έκανε άτσαλο πέρασμα από το κερμπ στη στροφή “7”. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Βρετανός οδηγός από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας βελτίωσε και άλλο την επίδοση του, σταματόντας το χρονόμετρο στο 1:31:839. Πίσω του για 37 χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν ο Charles Leclerc και τρίτος για 112 χιλιοστά του δευτερολέπτου ο Carlos Sainz.

Ελαφρύ προβάδισμα για Leclerc και Ferrari

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης ολοκληρώθηκε με τον Charles Leclerc να αναδεικνύεται ο ταχύτερος οδηγός της διαδικασίας. Ο Μονεγάσκος οδηγός σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:31:763, επικρατώντας στον τρίτο και τελευταίο τομέα της πίστας. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Lando Norris και Carlos Sainz.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Max Verstappen με διαφορά 3 δεκάτων του δευτερολέπτου από τους αντιπάλους του. Μεγάλη κερδισμένη η Visa Cash App RB με την παρουσία των Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo στην πρώτη δεκάδα. Η Mercedes κατετάγη στις θέσεις “12” και “16”, δοκιμάζοντας αρκετά πράγματα στην W15 Hybrid. Θετικό πρόσημο για τον Franco Colapinto με την 11η θέση.

Πηγή: f1racingnews