ΠΑΟΚ: Καλές οι εντυπώσεις, αλλά χωρίς γκολ δεν έχει πρωτάθλημα!

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Άρη και σε άλλο ένα ματς φανέρωσε το πρόβλημα που θα έχει και φέτος, στο τελείωμα των φάσεων.

Ένα από τα βασικά στοιχεία της περσινής χρονιάς του ΠΑΟΚ ήταν η πολυφωνία στην επίθεση, αλλά κυρίως η αδυναμία των επιθετικών να μετουσιώσουν τις πολλές ευκαιρίες σε γκολ. Για τον λόγο αυτό το καλοκαίρι ο οργανισμός του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε πέσει με τα μούτρα για την εύρεση ενός ποδοσφαιριστή που θα μετέτρεπε την παραμικρή ευκαιρία σε γκολ, ενός παίκτη τύπου Ελ Καμπί ή Πιερό.

Για άλλη μια φορά όπως φαίνεται οι επιλογές απέτυχαν. Τόσο ο Τισουντάλι όσο κυρίως ο Τσάλοφ δεν έχουν καταφέρει να γίνουν οι killers μπροστά στο κουτί. Εδώ θα πει κανείς πως οι ομάδες του Λουτσέσκου δεν παίζουν για τον σέντερ φορ, αλλά οι σέντερ φορ για την ομάδα οπότε δύσκολα θα υπάρξει στον ΠΑΟΚ ένας παίκτης που θα έχει 20 και 25 γκολ.

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ενώ παράγει φάσεις δεν μπορεί να σκοράρει. Και η αλήθεια είναι πως κόντρα στον Άρη έπαιξε έφτιαξε φάσεις, είχε δοκάρια αλλά η μπάλα δεν βρέθηκε ποτέ στα δίχτυα του Κουέστα. Και το πρόβλημα αυτό θα παραμένει όσο οι επιθετικοί δεν σκοράρουν.

Η λύση του προβλήματος; Πέρα από το αυτονόητο των σέντερ φορ είναι η αφύπνιση της μεσοεπιθετικής γραμμής και συγκεκριμένα της τριάδας Τάισον-Ζίβκοβιτς-Κωνσταντέλια. Και αν ο Κωνσταντέλιας δίνει πράγματα, παρότι σε λίγο καιρό η αστοχία του είναι αδιανόητη για την ποιότητά του, οι άλλοι δύο δείχνουν να μην είναι στα καλά τους. Ειδικά ο Τάισον ακόμα ψάχνεται και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως ο ΠΑΟΚ τον ψάχνει από το ξεκίνημα της σεζόν.

Όσον αφορά τον Ζίβκοβιτς, υπάρχει μεν η δικαιολογία της κούρασης ελέω και του Euro που είχε προηγηθεί, αλλά γενικά ακόμα ο Λουτσέσκου περιμένει την άνοδό του ώστε με την απόδοσή του να ανεβάσει και την υπόλοιπη ομάδα. Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ είναι απλά. Όσο ωραίο ποδόσφαιρο και να παίζει το γκολ θα του είναι πρόβλημα σε όλη την σεζόν. Προφανώς και σε κάποια ματς με ομάδες όπως η Λαμία και ο Βόλος μπορεί να ξεμπουκώσει, αλλά η γενική εικόνα δεν αλλάζει.

Τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον Άρη έχει χάσει ήδη πέντε βαθμούς, και μπορεί στην Θεσσαλονίκη να λένε πως δεν είναι γκέλα με την ομάδα του Αλόνσο, αλλά αυτόν τον μπερδεμένο Παναθηναϊκό δύσκολα θα τον βρεις σε αυτή την κατάσταση.

Και σε αυτά τα ματς που μπορεί να μην ανοίξουν όσον αφορά το σκορ, τις ευκαιρίες θα πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι η νίκη και οι βαθμοί και όχι το αν κέρδισες τις εντυπώσεις. Γιατί μπορεί στις εντυπώσεις ο ΠΑΟΚ να είναι πρωταθλητής, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτό δεν έχει καμία απολύτως ουσία.

bnsports