ΠΑΟΚ-Άνοδος 17 θέσεων στη λίστα της UEFA

Η νίκη – πρόκριση του “Δικεφάλου” την περασμένη Πέμπτη κι η παρουσία του στην προημιτελική φάση του UECL είχαν ως αποτέλεσμα νέα άνοδο στη σχετική λίστα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου…

Ο ΠΑΟΚ, για 2η φορά στα τελευταία τρία χρόνια, βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες του UEFA Europa Conference League έχοντας μπροστά του το εμπόδιο της Μπριζ για να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ήδη η μέχρι τώρα πορεία του στη διοργάνωση τον έχει φέρει στην κορυφαία 50άδα όλων των ευρωπαϊκών ομάδων με συνολικό απολογισμό 37.000 πόντων. Πρέπει να σημειωθεί πως αυτό είναι το άθροισμα της φετινής αλλά και των τεσσάρων – πλέον – πρόσφατων σεζόν που έχουν προηγηθεί. Γίνεται κατανοητό πόσο του κόστισε η περσινή αποτυχία με τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι στη Β’ φάση των προκριματικών της διοργάνωσης. Επίσης, φέτος έχει συγκεντρώσει 2.000 βαθμούς περισσότερους από πρόπερσι, όταν – και πάλι – είχε φτάσει στην προημιτελική φάση γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ.

Σημαντικότατος παρονομαστής είναι και τα οικονομικά οφέλη, με την ομάδα ως τώρα να έχει συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των – σχεδόν – δέκα εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς σ’ αυτά να συνυπολογίζονται έσοδα από τις εισπράξεις εισιτηρίων, διαφημίσεις κλπ.