Ένας Άρης από άλλον “Πλανήτη”

Ο Άρης συνέχισε το νικηφόρο σερί του και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League με 17 βαθμούς, σε ισοβαθμία με τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ, έχοντας κάνει το 2/2 ενάντια σε ομάδα του Big 5. Κόντρα στον Παναθηναϊκό (27/10, 18:00) θα επιχειρήσει το 3/3 και ποιος ξέρει τι μπορεί να ακολουθήσει. 

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν η καλύτερη εντός των τεσσάρων γραμμών και στο παιχνίδι ενάντια στην Athens Kallithea και κατάφερε να κάνει, την τέταρτη σε σειρά νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα (2-0). Επωφελήθηκε την αριθμητική της υπέροχη, λόγω της αποβολής του Πασαλίδη, δημιούργησε φάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο δικαιώθηκε.

Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Άρης πραγματικά εντυπωσίασε. Βρήκε δυο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 τελικές επιθέσεις. Αυτό το κατάφερε με 66% κατοχή της μπάλας και 10 κερδισμένα κόρνερ, έναντι μηδέν των φιλοξενούμενων.

Ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη. Άρης – Athens Kallithea 2-0.

Εικόνα

Ο Μανού Γκαρθία ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο κορυφαίος των Θεσσαλονικιών, έχοντας πέντε τελικές και 76 ενέργειες με τη μπάλα, ενώ ο Μόντσου ήταν ο κορυφαίος ως προς τις ολοκληρωμένες πάσες (91). Ο Άρης έχει καταφέρει να κερδίσει δυο από τις τέσσερις ομάδες του Big 5, έχοντας νικήσει τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» (1-0) και τον Ολυμπιακό στο «Βικελίδης» (2-1).

Αυτό αυτόματα κάνει τον Άρη, ρυθμιστή του πρωταθλήματος. Σαφέστατα, η ομάδα του Μάντζιου έχει υψηλές βλέψεις για το φετινό πρωτάθλημα,  αλλά για να το κατακτήσει θα πρέπει να υπερβεί κατα πολύ τον εαυτό της. Η βαθμολογική θέση των «κιτρινόμαυρων» μετά από οκτώ αγωνιστικές, αλλά και η εικόνα τους μέσα στο γήπεδο, τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν στην τετράδα, ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός ψάχνει ακόμα τα πατήματα του.

Ο Μανού Γκαρθία είναι ο κορυφαίος παίκτης του Άρη τη φετινή σεζόν, ως προς την απόδοση ανά ματς. Από εκεί και πέρα μαζί του σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται και ο Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός για ακόμη μια χρόνια σκοράρει κατά ριπάς και είναι πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα με έξι τέρματα.

Το θέμα της υπογραφής του νέου συμβολαίου, του επιθετικού του Άρη, βρίσκεται στην τελική ευθεία, με το τυπικό σκέλος να απομένει για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέχρι και το καλοκαίρι του 2027.  Αμφότερες οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει και το μόνο που απομένει είναι η διευθέτηση ορισμένων λεπτομερειών. Άλλωστε, οι εκπρόσωποι του Ισπανού φορ είναι στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι της Κυριακής.

Αυτήν τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι ενάντια στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (27/10, 18:00) και θέλουν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί που έχουν χτίσει. Με τους γηπεδούχους να μη βρίσκονται και στην καλύτερη αγωνιστική φόρμα, δεδομένου των όσων είχαν δείξει πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων, η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπορεί και να κάνει το 3/3 ενάντια στις ομάδες του Big 5. Και μετά ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει…