«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για τον τίτλο, ξέρανε την ΑΕΚ με 3-2 και επική ανατροπή!

Τι ποδοσφαιρική παράσταση έδωσαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα; Η «Ένωση» γύρισε το ματς, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε μία απίστευτη ανατροπή, νικώντας με 3-2 (28/04) και έχοντας για ήρωα τον Σάστρε στο 90′! «Φωτιά» στον βαθμολογικό πίνακα και έξαλλος ο Ματίας Αλμέιδα στο φινάλε του ντέρμπι!

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε -ξανά- τα δεδομένα στην «υπόθεση-τίτλος», για τη Stoiximan Super League της σεζόν 2023/24!

Προηγήθηκε απέναντι στην ΑΕΚ, για την 8η αγωνιστική των Play Offs, είδε το ματς να «χάνεται» στο 76′, αλλά βρήκε τον τρόπο και τα ψυχικά αποθέματα, για να κάνει ανατροπή στην… ανατροπή και να επικρατήσει με 3-2 (28/04) στην Τούμπα!

Κάπως έτσι, ανέβηκε στους 71 βαθμούς, στο -4 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, έχοντας παίξει, ωστόσο, ένα ματς λιγότερο.

Ο Κωνσταντέλιας «άνοιξε» το σκορ στο 3′ και ισοφάρισε στο 82′, με τον Πινέδα να έχει ισοφαρίσει στο 9′ και τον Βίντα να έχει δώσει το προβάδισμα στο 76′. Ο Σάστρε ήταν ο «ήρωας» του ντέρμπι, με ένα σουτ εκτός περιοχής στο 90ο λεπτό!

Η ορμή της έδρας, έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να ξεκινήσει με… μαγικό τρόπο το ματς! Μόλις στο 3ο λεπτό, ο προωθημένος Μπάμπα «γύρισε» ιδανικά την μπάλα προς την περιοχή, όπου ο Κωνσταντέλιας πρόλαβε την άμυνα της ΑΕΚ, νίκησε τον Αθανασιάδη κι έκανε το 1-0!

Η «απάντηση» των φιλοξενούμενων, ωστόσο, ήταν άμεση! Στο 9ο λεπτό, ο Πινέδα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι κι έφερε το ματς στα… ίσα!

Μετά την ισοφάριση, τα «ηνία» της αναμέτρησης πέρασαν στα πόδια της «Ένωσης», που είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Τόσο το πλασέ του Πινέδα στο 19′, μετά από εξαιρετική σέντρα του Ελίασον, όσο και το σουτ του Αραούχο, πέφτοντας στο 32′, αποκρούστηκαν από τον Κοτάρσκι!

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου μέρους. Αρχικά, είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 37′, ενώ δύο λεπτά αργότερα, απείλησε κάνοντας κεφαλιά ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Σβαμπ. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, ο Γιώργος Αθανασιάδης δήλωσε «παρών»!

Στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους, κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, με τον ΠΑΟΚ να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που λίγο έλειψε να μετουσιώσει σε γκολ στο 67′, μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Κωνσταντέλια με το αριστερό. Ο Αθανασιάδης, όμως, αντέδρασε εξαιρετικά και απομάκρυνε σε κόρνερ!

Εν τέλει, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά έφερε και… τούμπα το ματς, παίρνοντας το προβάδισμα στο 75ο λεπτό!

Ο Χατζισαφί εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Σβαμπ έκανε κακή προβολή, αναγκάζοντας τον Κοτάρσκι να απομακρύνει ασταθώς. Ο Βίντα που «ακολούθησε» τη φάση, πήρε το… ριμπάουντ και έκανε το 1-2! Σκορ που δεν έμελλε να αντέξει για πολύ!

Στο 82ο λεπτό, μετά από τεράστιο λάθος του Κάλενς και αδυναμία του να απομακρύνει σωστά, μία μπαλιά που έμοιαζε εύκολη, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, και με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-2! Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί!

Ο Σάστρε έπιασε έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής στο 90ο λεπτό, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη, με τον Ισπανό να «υπογράφει» ένα επικό διπλό, ψυχολογικής και βαθμολογικής σημασίας!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46′ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (78′ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς (77′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (90+3′ Βιεϊρίνια), Κωνσταντέλιας, Τόμας (70′ Σαμάτα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78′ Γκαρσία), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Αραούχο (66′ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (66′ Άμραμπατ), Πόνσε (78′ Τσούμπερ).