Τα σενάρια του τίτλου: Πώς παίρνουν το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός; Μπορεί ο Παναθηναϊκός;

Η ΑΕΚ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν βάσιμες ελπίδες και ο Παναθηναϊκός ελπίζει σε ένα θαύμα. Δείτε όλα τα σενάρια κατάκτησης του τίτλου της Stoiximan Super League, δύο και… τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Όλα ανοιχτά στο… συναρπαστικότερο ελληνικό πρωτάθλημα του 21ου αιώνα!

Παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα – έπος. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό πρωτάθλημα, με τα Play Offs της Stoiximan Super League να έχουν δώσει άλλη «διάσταση» στη διεκδίκηση του τίτλου. Και παρότι έχουμε φτάσει στην 8η στροφή της εν λόγω διαδικασίας, όλα είναι ανοιχτά.

Μετά το φινάλε αυτής, έγινε αντιληπτό πως τρεις ομάδες μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ που είναι πρωτοπόρος, ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στο -4 από την «Ένωση», έχοντας και παιχνίδι λιγότερο και ο Ολυμπιακός που απέχει πέντε βαθμούς, αλλά έχει δώσει 33 αναμετρήσεις. Όσο όμως τα… μαθηματικά διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο στο ποδόσφαιρο, ουδείς μπορεί να «ξεγράψει» τον Παναθηναϊκό του Φατίχ Τερίμ.

ΘέσηΟμάδαΑΓΝΙΗΓ/ΥΓ/ΚΔΦΒ
136255687345380
236239480354578
336225978364274
436226882374572
536177125144755
63698194379-3635
Πώς μπορεί λοιπόν η κάθε ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα στις εναπομείναντες αγωνιστικές; Ας δούμε κάθε λογής σενάριο αναλυτικά…

ΑΕΚ

Μπορεί να ηττήθηκε με 3-2 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, όμως είναι στους 75 βαθμούς, είναι πρώτη και κατακτά τον τίτλο με δύο νίκες δικές της. Το ίδιο συμβαίνει και σε περίπτωση που το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στις 12 του ερχόμενου μηνός, ολοκληρωθεί στην ισοπαλία. Διότι ας μην ξεχνάμε πως η «Ένωση» υπερέχει σε οποιαδήποτε ισοβαθμία.

ΠΑΟΚ

Είναι λίγο πιο περίπλοκο το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ. Ο τρόπος είναι ένας, αλλά χρειάζεται και συνδυασμός ενός ακόμη πράγματος. Τι εννοούμε με αυτό; Πως η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου πρέπει να κάνει το απόλυτο στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, αλλά χρειάζεται και ένα «δώρο». Ο Ολυμπιακός μπορεί ενδεχομένως να του το δώσει, καθώς για να σηκώσει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, θα πρέπει να έχει και μία απώλεια βαθμών η ΑΕΚ!

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κρατάει αποκλειστικά θεωρητικά την τύχη στα χέρια του. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι αν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν εννέα βαθμούς στις τρεις τελευταίες τους αναμετρήσεις επί ελληνικού εδάφους στη σεζόν, τότε θα στεφθούν πρωταθλητές! Είναι η μοναδική ομάδα που δεν χρειάζεται να κοιτάξει κανένα αποτέλεσμα κάποιου αντιπάλου της, πλην φυσικά της ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός

Τέλος, υπάρχει τρόπος και ο Παναθηναϊκός να φτάσει στον τίτλο, ακόμη και αν το εν λόγω σενάριο δεν φαντάζει ρεαλιστικό. Θέλει να κάνει το απόλυτο στα επόμενα 180 αγωνιστικά λεπτά που θα δώσει, η ΑΕΚ να μην κερδίσει κανένα παιχνίδι της και ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να συγκεντρώσουν μέχρι τέσσερις ή έξι βαθμούς αντίστοιχα.