Τι είναι το Head to Head(Η2Η) στοίχημα

Το στοίχημα έχει εξελιχθεί σε μια πολύπλοκη δραστηριότητα, καθώς περιλαμβάνει πλέον μια πληθώρα αθλημάτων, κατηγοριών και επιλογών. Αυτή η ποικιλία μπορεί να κάνει το στοίχημα να φαίνεται χαοτικό, ειδικά για τους αρχάριους. Επίσης, η ανάγκη να μελετήσουν οι παίκτες διάφορες θεωρίες στοιχήματος, να αναλύσουν στρατηγικές και να εξερευνήσουν τα μυστικά κάθε μεθόδου μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, προσήλωση και τη χρήση των κατάλληλων πόρων για να επιτύχει κανείς στον κόσμο του στοιχήματος.

Είναι χρήσιμο τόσο για αρχάριους, όσο και για έμπειρους παίκτες, το παιχνίδι κάποιες φορές να απλοποιείται. Δεν είναι πάντα αναγκαία τα πολύπλοκα συστήματα και οι χαώδεις στρατηγικές. Όσο πιο απλό είναι το ποντάρισμα, τόσο πιο εύκολο είναι να συγκεντρωθείς στην ουσία του παιχνιδιού.

Παρακάτω θα αναλύσουμε την πιο απλή μορφή στοιχήματος που υπάρχει, που δεν είναι άλλο από το στοίχημα head to head.

Τι είναι το Η2Η στοίχημα

Το head-to-head στοίχημα είναι στην ουσία το ποντάρισμα σε έναν νικητή ανάμεσα σε δύο αντιπάλους. Το h2h στοίχημα έχει διαφορετική μορφή σε κάθε άθλημα. Για παράδειγμα, στο ποδόσφαιρο το Head-to-Head στοίχημα είναι στην ουσία το ποντάρισμα στο τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Η ιδιαιτερότητα στο ποδόσφαιρο, όπως και στο πόλο, είναι πως υπάρχει και η ισοπαλία, ενώ συνήθως σε αυτού του είδους τα πονταρίσματα υπάρχουν δύο επιλογές, νίκη της πλευράς Α ή νίκη της πλευράς Β.

Σε αθλήματα όπως το μπάσκετ, το τένις, το βόλεϊ και το NFL, το Head to head στοίχημα αφορά στην ουσία στον τελικό νικητή του αγώνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοίχημα head to head στα προγνωστικά φόρμουλα 1, καθώς οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο οδηγούς ποιος θα τερματίσει σε καλύτερη θέση με τις στοιχηματικές εταιρίες να δίνουν αρκετές επιλογές.

Πως παίζεται το head-to-head στοίχημα

Ο τρόπος που μπορεί να παίξει κανείς ένα h2h στοίχημα είναι πολύ απλός, καθώς αρκεί να προβλέψει τον νικητή ανάμεσα σε δύο αντιπάλους. Τα στοιχήματα head to head δεν είναι πολύπλοκα, δεν περιλαμβάνουν δυσκολίες στην κατανόηση του πότε κερδίζεις και αφορούν παίκτες όλων των ηλικιών τόσο έμπειρους όσο και άπειρους.

Η απλότητα σε αυτά τα στοιχήματα τα κάνει κατάλληλα για νέους παίκτες που δεν είναι εξοικειωμένοι ακόμα, με πιο σύνθετα στοιχήματα, όπως είναι τα χάντικαπ ή το combo bet.

Head-to-Head(H2H) στοίχημα – Πλεονεκτήματα

Το βασικό πλεονέκτημα που έχουν οι παίκτες όταν επιλέγουν να παίξουν ένα Head to head στοίχημα είναι πως έχουν να μελετήσουν μόνο δύο αντιπάλους. Για παράδειγμα, στο h2h στοίχημα στη φόρμουλα 1, δεν τους ενδιαφέρει ποιος παίκτης θα τερματίσει πρώτος ή ποιος θα ανέβει στο βάθρο, αλλά εστιάζουν στη μονομαχία ανάμεσα σε δύο οδηγούς.

Αντίστοιχα, ένας που παίζει Head to head στοίχημα σε έναν αγώνα του Champions League ή της Euroleague δεν νοιάζεται για το ποια ομάδα θα κατακτήσει τη διοργάνωση, αλλά συγκεντρώνεται στα δεδομένα που υπάρχουν για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα στοιχήματα αυτού του είδους έχει αναφερθεί ήδη και δεν είναι άλλο από το πόσο εύκολα και απλά είναι. Οι παίκτες δεν χρειάζεται να καταναλώσουν χρόνο για να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν και πώς ποντάρεται το συγκεκριμένο στοίχημα. Απλά, διαλέγουν τον νικητή που πιστεύουν και στοιχηματίζουν!

Head to Head στοίχημα Live

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να αρχίζει κάποια αναμέτρηση και να τοποθετήσουν σε ζωντανή ροή το h2h στοίχημα τους. Αυτή είναι μία σωστή τακτική, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες/ομάδες και να πάρουν μία πρώτη εικόνα από τον αγώνα πριν ποντάρουν τα χρήματα τους.

Το μειονέκτημα αυτής της τακτικής είναι πως πολλές επιλογές που δίνονται για Head to head στοίχημα pregame, δεν είναι διαθέσιμες μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Έτσι, οι παίκτες μπορεί να χάσουν σημαντικό αριθμό διαθέσιμων επιλογών στο live στοίχημα.

Head to Head στοίχημα – Μακροχρόνια

Τα μακροχρόνια Head-to-Head στοιχήματα παρουσιάζουν αρκετό “σασπένς” και προσελκύουν το ενδιαφέρων πολλών παικτών. Στα συγκεκριμένα στοιχήματα πάλι οι παίκτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο πλευρές, αλλά αυτή τη φορά το στοίχημα δεν αφορά τον επόμενο αγώνα, αλλά έχει να κάνει με την επίδοση αυτών των δύο πλευρών στο βάθος ενός πρωταθλήματος, ενός τουρνουά κτλ.

Τέτοια μακροχρόνια στοιχήματα παίζονται συχνά σε διοργανώσεις εθνικών ομάδων, όπου οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ομάδες, ποια θα τα πάει καλύτερα. Αντίστοιχα, σε όλα τα τουρνουά τένις παρέχονται επιλογές σχετικά με το ποιος παίκτης θα αποκλειστεί αργότερα από κάποιον άλλον.

Ομοίως, σε όλα τα πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς (Champions League, Euroleague, NBA, εθνικά πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, και άλλα) δίνονται επιλογές σχετικά με το ποια ομάδα μεταξύ δύο επιλογών θα τερματίσει σε καλύτερη θέση στο τέλος της σεζόν.

Ειδικά στοιχήματα head to head

Με τις επιλογές στοιχήματος σε όλες τις αγορές και σε όλες τις κατηγορίες να αυξάνονται, το ίδιο παρατηρείται και στο στοίχημα H2H. Οι στοιχηματικές εταιρίες προσθέτουν όλο και περισσότερα ειδικά στοιχήματα με αποτέλεσμα οι παίκτες να έχουν πλέον μία τεράστια γκάμα επιλογών για head-to-head στοίχημα.

Παραδείγματα τέτοιων επιλογών είναι το ποντάρισμα ανάμεσα σε δύο παίκτες σε έναν αγώνα μπάσκετ σχετικά με το ποιος θα πετύχει τους περισσότερους πόντους, ριμπάουντ ή ασίστ. Άλλη περίπτωση ειδικού στοιχήματος είναι το ποντάρισμα σε έναν αγώνα τένις σχετικά με το ποιος παίκτης θα πετύχει τους περισσότερους άσσους.

Η λίστα είναι ατελείωτη και σίγουρα από το να σας απαριθμήσουμε όλες τις επιλογές εδώ είναι προτιμότερο να διαβάσετε το κουπόνι του εκάστοτε αγώνα και να δείτε ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές για Head-to-Head στοίχημα.

Ειδικά στοιχήματα head to head – Μακροχρόνια

Από τα ειδικά στοιχήματα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα μακροχρόνια head to head. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τη “μονομαχία” μεταξύ δύο σκόρερ σχετικά με το ποιος θα πετύχει περισσότερα γκολ (ή περισσότερους πόντους στο μπάσκετ) κατά τη διάρκεια ενός πρωταθλήματος, ή αντίστοιχα ποιος τερματοφύλακας μεταξύ δύο επιλογών θα δεχτεί λιγότερα γκολ, ποιος παίκτης ανάμεσα σε δύο επιλογές θα έχει μεγαλύτερο μέσο όρο ριμπάουντ ή ασιστ, και πολλά άλλα.

Head to head στοίχημα – Δημοφιλείς κατηγορίες

Οι κατηγορίες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα δελτία στο Head to head στοίχημα είναι σίγουρα το αποτέλεσμα αγώνα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, τα οποία έχουν συνολικά και το μεγαλύτερο ποσοστό πονταρισμάτων παγκοσμίως. Από εκεί και πέρα, αρκετά δημοφιλές είναι το στοίχημα H2H στη φόρμουλα 1 και στο MOTO GP, καθώς η μονομαχία μεταξύ δύο οδηγών, ανεξαρτήτου τελικού αποτελέσματος, ιντριγκάρει αρκετά τους παίκτες.

Μεγάλος αριθμός παικτών αγαπάει επίσης τα ειδικά μακροχρόνια στοιχήματα head to head, ειδικά σε διοργανώσεις εθνικών ομάδων το καλοκαίρι, όπου προσπαθούν να βρουν τον νικητή ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ και τερματοφύλακες των τουρνουά και επιχειρούν να προβλέψουν τις πορείες των ομάδων σε διοργανώσεις που παραδοσιακά υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις!