Η Πρόκριση θα έρθει στην ΤΟΥΜΠΑ ελέω Κοτάρσκι

Και αν η πρόκριση έρθει στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα το «χρωστά» στον Κοτάρσκι και τα… 40 παιχνίδια του Ντεσπόντοφ στη Λουντογκόρετς!

Ο Ντεσπόντοφ δεν ξεχνά, ο Ίγκορ Τιάγκο δεν αλλάζει τον τρόπο που εκτελεί τα πέναλτι. Και κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ είναι στο «κόλπο» της πρόκρισης, παρά την ήττα του με 1-0 από την Μπριζ στο Βέλγιο!

Βρισκόμαστε στο 76ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ ηττάται με 1-0 σε εκείνο το χρονικό σημείο από την Μπριζ και δεν αποδίδει στον βαθμό που μπορεί.

Διατηρεί πάντως το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και επιχειρεί να «χτυπήσει» στις κόντρα επιθέσεις. Κάπου εκεί όμως, έρχεται μία στιγμή… απερισκεψίας του Κοτάρσκι. Ο γκολκίπερ της ελληνικής ομάδας δεν ακούει τον Βιεϊρίνια, βγαίνει, ανατρέπει τον αντίπαλό του και η Μπριζ κερδίζει πέναλτι.

Αναλαμβάνει την εκτέλεση ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της. Ο Ίγκορ Τιάγκο. Ένας παίκτης με εννέα εύστοχα πέναλτι στην καριέρα του και μόλις ένα άστοχο!

Και ακόμη και αν είχε «μελετήσει» τον Ντομινίκ Κοτάρκσι, ξέχασε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Τη συνύπαρξή του με τον Ντεσπόντοφ στη Λουντογκόρετς για 40 παιχνίδια και τα 11 γκολ που είχαν δώσει ο ένας στον άλλον!

Ο Ντεσπόντοφ όμως… όχι. Γνώριζε πώς εκτελεί πέναλτι ο τέως συμπαίκτης του, το είπε στον Κοτάρσκι, αυτός τον άκουσε, εν αντιθέσει με τον Βιεϊρίνια, και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους. Και αν αυτό ανατραπεί στην Τούμπα, τότε σίγουρα θα οφείλεται στον εκπληκτικό Ντεσπόντοφ!

Ο ΠΑΟΚ έχασε στο Βέλγιο, αλλά το 1-0 (11/04), μόνο απαγορευτικό δεν είναι! Τεράστια αδράνεια στο γκολ της Μπριζ, ενώ ο Κοτάρσκι διόρθωσε το δικό του λάθος, πιάνοντας πέναλτι στο 78′, χάρη -και- στον… Ντεσπόντοφ! Όλα «ανοιχτά» για τη ρεβάνς της Τούμπας, με το όνειρο για τα ημιτελικά του Europa Conference League, να παραμένει ζωντανό!
Δεν απέφυγε την ήττα, αλλά τουλάχιστον, «γλύτωσε» τα χειρότερα! Η Μπριζ επικράτησε του ΠΑΟΚ (11/04, 1-0) στην έδρα της, στο πρώτο μεταξύ τους ματς, για τα προημιτελικά του Europa Conference League!

Καθοριστικές επεμβάσεις από τον Ντόμινικ Κοτάρσκι, που παραλίγο να γίνει… μοιραίος, όταν έκανε πέναλτι στον Ονιεντίκα στο 78′! Εν τέλει, το απέκρουσε, με τον Ντεσπόντοφ να είναι καθοριστικός, αφού του «υπέδειξε» σε ποια γωνία να πέσει!

Όλα για όλα για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου την επόμενη Πέμπτη (18/04, 22:00), όπου θέλει να κάνει στην Τούμπα, ακριβώς ό,τι έκανε και στη ρεβάνς με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ: να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση και να πάρει μία ιστορική πρόκριση, αλλά αυτήν τη φορά, για τα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Χωρίς τρεις βασικούς παίκτες στο δεύτερο ματς οι Βέλγοι, μιας και συμπλήρωσαν κάρτες οι Τιάγκο (πρώτος σκόρερ της με 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), αλλά και οι βασικότατοι Ντε Κάιπερ και Μέχελε.