Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά την Άστον Βίλα και “έφυγε”για τελικό!

Μία «ονειρική» βραδιά έζησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, που είδαν την ομάδα τους, να «λυγίζει» για δεύτερη φορά την Άστον Βίλα, και να παίρνει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τον τελικό του Europa Conference League. Καζάνι που… έβραζε ήταν το Γεώργιος Καραϊσκάκης και «κατάπιε» τους Άγγλους, με τα ντεσιμπέλ να χτυπούν κόκκινο. Απόλυτος «ήρωας» για άλλη μία φορά ο… φονιάς Ελ Κααμπί.

Ο… φονιάς Ελ Κααμπί ολοκλήρωσε την προσωπική του «βεντέτα» με τους Άγγλους σκοράροντας πέντε συνολικά φορές εναντίον τους και έστειλε τους Πειραιώτες στην OPAP Arena. Πλέον μένουν 90 λεπτά για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η φετινή ευρωπαϊκή πορεία, για τον απόλυτο «ερυθρόλευκο» θρίαμβο, απέναντι στην επικίνδυνη Φιορεντίνα.

Φάση για τους «ερυθρόλευκους» με το… καλημέρα της αναμέτρησης. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Τσικίνιο δοκίμασε ένα πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ.

Ξεκίνημα… όνειρο για τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Κααμπί «πληγώνει» ξανά τους Άγγλους και οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν το συνολικό σκορ στο 5-2.

Ο Φορτούνης με μία υπέροχη μπαλιά έβγαλε τον Ποντένσε στην αντεπίθεση. Ο Πορτογάλος την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον ερχόμενο Κίνι, ο οποίος έβγαλε την τέλεια πάσα στον Μαροκινό. Ο Ελ Κααμπί δεν θα μπορούσε να αστοχήσει από εκεί και έκανε το 1-0 στο 11ο λεπτό.

Η Άστον Βίλα προσπάθησε να απαντήσει στο 24ο λεπτό. Ο Ντιν σέντραρε από τα αριστερά, με τον Ρέτσο να κόβει με αυτοθυσία και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.

Οι Άγγλοι σπαταλούν μία πολύ καλή ευκαιρία, με φάουλ εκατοστά μακριά από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Λουίζ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα απευθείας άουτ.

Οι Πειραιώτες κυνηγούν και δεύτερο τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 37ο λεπτό ο Ποντένσε βρήκε τον Φορτούνη ολομόναχο έξω από την αντίπαλη περιοχή και τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Μαρτίνεζ. Ο Αργεντινός αγκάλιασε την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Φοβερός Τζολάκης κράτησε ανέπαφη την εστία του στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, μετά τον «κεραυνό» του Μπέιλι, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πρώτη αξιόλογη επίθεση του δεύτερου ημιχρόνου ανήκει στους Άγγλους. Στο 50ό λεπτό ο Μπέιλι με σέντρα βρήκε το κεφάλι του Γουότκινς, με τον επιθετικό της Βίλα να μην βρίσκει στόχο.

Η Άστον Βίλα προσπάθησε να μπει ξανά μέσα στο παιχνίδι, έπεσε όμως πάνω στον «κέρβερο» Τζολάκη. Ο Ντιαμπί στο 59’ μπήκε με αξιώσεις στην «ερυθρόλευκη» περιοχή, ο Έλληνας κίπερ όμως τον σταμάτησε.

Ο Κάρμο πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Γουότκινς που έβγαινε πρόσωπο με το τέρμα, στο 61ο λεπτό. Ο Πορτογάλος αμυντικός όμως τον πρόλαβε και έκοψε «μαεστρικά» την μπάλα.

Ο Ελ Κααμπί τελείωσε την υπόθεση πρόκριση με υπέροχο γκολ στο 81ό λεπτό. Η φάση ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά μετά την παρέμβαση του VAR, το Γεώργιος Καραϊσκάκης πήρε… φωτιά.

Αναλυτικά, οι επιλογές των δύο προπονητών:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κας, Ντιέγκο Κάρλος, Κόνσα, Ντάγκλας Λουίζ, ΜακΓκιν, Γουότκινς, Ντιν, Πάου Τόρες, Ντιαμπί, Μπέιλι.

09/05/2024
2 - 0
Τελικό

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία Ώρα League Σεζόν Τελικό Info
09/05/2024 22:00 Europa Conference League-Playoffs-Ημιτελικά 2023/2024 90' 2ος αγώνας. Αποτέλεσμα πρώτου αγώνα: 4-2 Συνολικό σκορ: 6-2

Γήπεδο

Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης
Καραολή και Δημητρίου, Νέο Φάληρο, 3η Κοινότητα Πειραιά, Πειραιάς, Δήμος Πειραιώς, Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς, Περιφέρεια Αττικής, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 185 41, Ελλάδα

Αποτελέσματα

Ομάδα1ο Ημίχρονο2ο ΗμίχρονοGoalsΑποτέλεσμα
ΟΣΦΠ112Win
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ000Loss

ΟΣΦΠ

Θέση Γκολ Ευκαιρίες για γκολ Σουτ στον στόχο Κόρνερ Οφσαίντ Κίτρινες Κάρτες Κόκκινες Κάρτες
 2940730

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Θέση Γκολ Ευκαιρίες για γκολ Σουτ στον στόχο Κόρνερ Οφσαίντ Κίτρινες Κάρτες Κόκκινες Κάρτες
 01449130