Οριστικά στον 2ο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας

Οριστικά στον 2ο προκριματικό του Champions League ο πρωταθλητής Ελλάδας

Το μικρό θαύμα που περίμενε ο πρωταθλητής Ελλάδας (μόνο αν αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός) για να μπει απευθείας στην League phase του Champions League ή τουλάχισστον στα πλέι-οφ δεν έγινε τελικά πράξη, αφού οι προϋποθέσεις που χρειάζονταν δεν είναι πλέον εφικτές.

Το ζευγάρι του τελικού του Champions League (Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ) ανοίγει ένα ένα απευθείας εισιτήριο για την League phase,  αφού όποιος κι αν σηκώσει το τρόπαιο, έχει εξασφαλισμένο εισιτήριο για την επόμενη διοργάνωση από το πρωτάθλημα του.

Το απευθείας εισιτήριο θα πάει στην ομάδα από το μονοπάτι των πρωταθλητών με τον μεγαλύτερο συλλογικό συντελεστή. Η οριστική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Σαχτάρ Ντόνετσκ σημαίνει ότι οι Ουκρανοί παίρνουν το εισιτήριο αυτό, ενώ η κατάκτηση του κροατικού πρωταθλήματος από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ σημαίνει ότι οι Κροάτες κερδίζουν γύρο και πάνε στα πλέι-οφ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, όποιος κι αν είναι αυτός πια, θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό με πρώτο ματς στις 23 ή 24 Ιουλίου (και ρεβάνς την αμέσως επόμενη εβδομάδα) και θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο στις 19 Ιουνίου (σε ένα μήνα από την ολοκλήρωση της ελληνικής Super League) που θα είναι είτε… μονός (δηλαδή ομάδα που ξεκινάει μαζί του από το δεύτερο προκριματικό) ή ζευγάρι του πρώτου προκριματικού (ακόμα καλύτερο…) που θα έχει βγει από την κλήρωση της 18ης Ιουνίου, όπως εξήγησε με την ανάρτηση του ο εκπρόσωπος της UEFA, Ανδρέας Δημάτος.

Με άλλα λόγια, ο πρωταθλητής Ελλάδας αν θέλει να βρεθεί στο League stage του Champions League θα πρέπει να περάσει τρεις γύρους, όπως ακριβώς ήταν και φέτος.